25 de juliol 2005

Final del Curs de Música Antiga de Solsona 2005

Acabo d'arribar de Solsona on, com cada any, hem fet una vegada més el Curs Internacional de Música Antiga. A destacar enguany la nudrida presència de flautistes de bec. La suficient com perquè haguem pogut interpretar plegats en un concert al claustre de la Catedral, una obra emblemàtica per a la flauta de bec en la història de la música... la Sonata a 7 flauti de Heinrich Schmelzer, conjuntament l'Ànnia, la Bàrbara, la Rosa, la Isabel, en Francesc, l'Eugeni i jo mateix. L'èxit del curs i alguns comentaris dels col.legues flautistes em fan plantejar de crear una secció de partitures en format PDF, potser més fàcil d'usar que l'actual de Midis. Sembla obvi que si va endavant, la primera partitura haurà de ser aquesta Sonata que Schmelzer va escriure durant la segona meitat del s. XVIII (abans de 1680) original per a 7 flautes de bec. Per cert que avui el manucrit original es conserva a Upsala (Suècia).
He de trobar temps per posar-m'hi, està clar, ja que també tinc pendents de fa temps algunes traduccions de documents d'època.
Tot arribarà, encara que no sé quan.

Joan

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan

Jo vaig assistir al concert del Claustre i va ser realment agradable. A més, el fi de festa ballant tots plegats danses del renaixement mentre vosaltres tocaveu, tota una sorpresa.
Un gran encert com també ho és la teva Bec Web.

Anna

Anònim ha dit...

Enhorabona per la Bec Web! Hi fas un treball excel.lent. No pleguis mai.

Una flautista