07 d’octubre 2006

Silenci

Ja ha tornat la tardor.
Fins ara... mesos de silenci. De llum. Molta llum, des de l’hivern passat quan albirava amb força l’any Mozart.
Sembla que l’excés de feina és lleugerament incompatible amb la inspiració i l’estiu omple de llum la retina i als llatins ens llença al carrer.
Ara, quan tornen les ombres llargues, sembla que tot plegat torna a convidar a la reflexió, al món de les idees, a retrobar tota aquella música que a cau d’orella ens reactiva l’electricitat de l’ànima i ens fa sortir al matí... o al capvespre, amb el somriure del que ha trobat almenys espurnes del que veritablement dóna sentit i encant a la seva vida.
L'any que ve, 2007, els aimadors de la música antiga tindrem una petita excusa per celebrar: el 400 aniversari de l'estrena de l'Orfeo de Monteverdi. Si voleu, la consolidació de la nova estètica del barroc. Aleshores, el melòmans viatgers hauran de canviar Salzburg i Viena per Mantua, Florència i Venècia, encara que per viatjar a tots aquests llocs o bé per escoltar a Monteverdi, no cal esperar al 2007.

2 comentaris:

Montse Viver ha dit...

Sembla que era ahir que arribàvem a Florència per tal de celebrar els quatrecents anys de l'estrena de l'Orfeo de Monteverdi.
Ara,l'any 2008 hi tornem dins d'un periple, que ens portarà també a Roma, Venècia i París de la mà d'un guia excepcional.
Moltes gràcies Joan per aquesta "Invitació al viatge" tan agradable.

Montse Viver ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.